fredag 2 oktober 2009

1977

Framsida: Nepal soffa
Baksida: Aktuell säng
Antal sidor: 194
Ryggtext: IKEA-KATALOGEN 1977

Några citat 1977:

"Det finns många fördelar med påslakan - de är färgglada, hygieniska och de är lätta att bädda med."

"Visste du att IKEA-varuhusen säljer möbelsortimentets lackkulörer på 1-liters-burkar? Lackerna knyter an till möbelkollektionen, men också (och det är viktigt!) till flera av våra gardiner, sängkläder, lampor, mattor m m! "

"Det är inte en tillfällighet att Stabil är obehandlat - bordets karaktär inbjuder till att då och då ta fram skurborsten och dessemellan låta vardagen slipa den massiva furun len."Vardagsrummet: Konvoj soffa (formgiven av Aage Andersen/Gunnar Nilsson), Axamo bord, Läckö soffa, Bras bord, Granada soffa, Sturup bord


Köket: Tore förvaring, Orsa bord, Scala stol, Format bord, Folke stol, Frisco bord, Basel regissörsstol, Princip förvaring, Gordon bord, Dynam stol, Troja bord, Jet stol


Sovrummet: Texas sovrumsvägg, Tormer huvudgavel, Favorit gavel- och nattbordssektion, Heden sovrumsvägg


Tyger: "... varenda dag ser vi intressanta blusar och klänningar på sta'n, hemmasydda med textil från IKEAs tygdiskar"


Lampor: Segel, Toppen, Kuli, Fyn, Student, Manick, Pligg, Trumpet, Kanalj, Visir och Arkitekt


Heltäckningsmattor


Min favorit 1977: Nepal överkast


Jag var en liten ettagluttare 1977 och minns en varm solig sommardag, tillsammans med mina syskon ute på en skärgårdsklippa. Vi hade det randiga Nepal-överkastet som filt.

Är det något du undrar över eller skulle vilja se från denna katalog?

4 kommentarer:

 1. Underbart att du har en blogg om IKEA kataloger och speciellt när du har dom alla i din samling. Nu får du lägga ut många bilder på tyger :) Jag är lite nyfiken på tygsortimentet i 1978 års katalog. Hur har jag missat din den här bloggen???

  SvaraRadera
 2. Måste bara få fråga, vad heter stolarna längst ner till vänster på bild nr 3?? Menar de vita stolarna med vinkelbart ryggstöd... Växte upp med sådana o vill ha igen...!

  SvaraRadera
 3. Hej,

  jag har en fråga till dig. Finns det leksaker i denna katalogen? Jag är samlare och det sägs att det finns ett smurfhus med grönt tak i en gammal IKEA-katalog. I så fall måste den vara från 1976-1978. Har du all dessa kataloger?

  Mvh/André

  SvaraRadera
 4. Hej! Kul att Du delar med Dej av detta!! Undrar om Du vill kolla på sofforna från denna katalog, vi köpte en som liknar Karlstad, 2-sitsig, med tvättbar klädsel. Skillnaden är att armstöden flankeras av varsin kudde, samt att benen inte syns pga. nedhängande klädsel. Den var grönrandig då den köptes och har nu klätts om 2 ggr, och nu skulle vi vilja ha en ny. Bara vi visste namnet...Bästa hälsningar Sussie

  SvaraRadera